Terapi Bekam Modern, Terapi Terpadu, Terapi Islami

Pengobatan Bekam untuk Kolesterol (ditulis pakai gaya betawi)

March 17, 2012 - السبت 24 ربيع الثاني 1433
 

Kolesterol sering di bagi menjadi kolesterol jahat dan kolesterol baik, namun demikian benarkah bahwa there is such thing calles as bad cholesterol? bahasa betawinye : Emangnye ada yak kolesterol jahat.?

Kalau kata guru ngaji kite dulu. kagak ada tuh nyang namanya Allah Subhanahu Wa Ta’ala membikin sesuatu tapi sesuatu itu kagak ada manfaatnye apalagi berbahaya, bahkan kite disuruh untuk berdzikir Robbana ma kholaqta hadza bathilan subhanaka faqina adzabannar.  Artinye kagak ada nyang Allah SWT itu bikin Bathil pasti ada manfaatnye.

Nah…. coba kite liat,..

Kolesterol dibagi dua katanye. LDL dan HDL ni singkatan dari Low Density Lipoprotein dan High Density Lipoprotein

coba ente tengok bahasanye. Lipoprotein, eni artinye dia merupakan ikatan lemak dan protein.. dua bahan ni diolah dan di produksi juga di didistribusikan dan di atur oleh satu organ utama dalam tubuh kita nyang disebut LIVER. atawa HATI (bukan HATI maksudnye Qolbu yeh )

Jadi biarpun ente kagak makan apaan juga nyang mengandung lemak ) atawa kolesterol, ntu kolesterol bakalan tetep ada di dalam badan ente.

So, (eh ini bahasa betawi bukan?) Bukan masalah sekedar banyak makan lemak atau kolesterolnya aje tapi juga masalah kemampuan LIVER ente mengolah sehingga distribusi kolesterol tersebut baek jadinye.

Kolesterol ndiri kata Engkong, kagak ada nyang  jahat, karena nyang ade tuh… LDL berfungsi juga sebagai precusor atawa disebut juga pendorong bakal ngebentuk hormon seks, nah kalau kagak ada kolesterol LDL bakalan susah produksi ni hormon seks nyang bikin ente jadi enak, iye nggak ?

Kolesterol LDL juga fungsinya bakalan ngelindungin kalau ada infeksi di dalem tubuh kite.

Memang kalau LDLnya ketinggian nanti bakalan bikin adanya penyumbatan di pembuluh darah katanye.

Tapi kagak usah takut dah…

Ni pengalaman ane sendiri… Pasien ane yang di vonis kolesterolnya ketinggian, abis dibekam ternyata die pergi ke Lab 3 hari setelahnya dan ternyata hasilnya kolesterol turun

Kok bisa begitu, kata dokter hal ni mungkin berhubungan dengan terproduksinye Nitric Okside ( apaan tuh ?) nyang katanya bikin organ dalem jadi sehat dan mampu ngontrol nyang namanya kolesterol ntu..

So bekam untuk Kolesterol, Insya Allah BISA DAH…..

Udah ah capek nulis gaya betawinya … kagak kebayang kala..u disuruh nulis pake bahasa ALAY.

Salam Hangat Salam Bekam

Muhammad Hakimmuddin

(inget ye kopi dibolehin tapi ente jangan lupa ngikutin link kemari yeh.. )

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Switch to our mobile site